Cabana Varful Ciucas are o pozitie centrala, asezata pe un pinten prelung al Muntelui Chirusca, intr-o pajiste cu orizont deschis, la intretaierea potecilor alpine ce strabat Masivul Ciucas.

CUM SE AJUNGE LA CABANA VARFUL CIUCAS?

Varianta I
      La Cabana Varful Ciucas se poate ajunge cu masina proprie doar in cazul in care aceasta este o masina de teren cu tractiune 4×4.
      Drumul forestier se bifurca din DN1A Ploiesti-Brasov, putin mai sus de Statiunea Cheia in directia Sacele – Brasov, langa Fabrica de Apa (harti mai jos).
      In prima parte, drumul forestier parcurge firul Vaii Berii si urmeaza aproximativ traseul turistic cu marcaj CRUCE ALBASTRA. In ultima parte a drumului sunt prezente cateva serpentine stranse si abrupte care pot face din acest drum o adevarata aventura OFF-ROAD.
     Aceasta varianta este valabila si pentru practicantii de cros / enduro, detinatorii ATV-urilor sau pasionatii de mountain bike.

Varianta IImasina de teren 4x4 pentru transport clienti resize LOCALIZARE
      Transportul clientilor de la locul de parcare (marcat pe     harta 2) la Cabana Varful Ciucas se poate realiza cu o masina de teren 4×4 (foto), contra cost, pretul fiind de 15 lei de persoana per calatorie (segment de drum: dus sau intors).

Varianta III
Traseu turistic: Cheia – Valea Berii – Cabana Varful Ciucas
Marcaj: cruce albastra
Durata traseu: 3 – 3 ½ h
Caracteristici traseu: traseu cu dificultate medie, deschis tot timpul anului; nu necesita echipament special.
Descriere traseu: se porneste de langa hotelul Zaganu, in partea stanga, si se ajunge in drumul national DN1A Ploiesti-Brasov, care se urmeaza pana la intrarea in Valea Berii. Traseul se continua pe drumul forestier pana in apropierea Fantanei Nicolae Ioan, unde se intersecteaza cu traseul care vine de la Cabana Muntele Rosu, marcaj banda galbena.
      Drumul urca pe firul Vaii Berii, pana se ajunge la o stana, de unde se coteste la stanga. Se continua urcusul aproximativ 20 de minute pana se ajunge in golul alpin. De aici pana la Cabana Varful Ciucas, drumul dureaza circa 10 minute.

Coordonate GPS
Latitudine: 45.50958
Longitudine: 25.94771


HARTA 1

HARTA 2

Cabana Vârful Ciucaş Parcare harta profil teren resize LOCALIZARE

securitate familie detectiv particular brasov haine online haine la moda web design